Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Eylül 2012 Cuma

VARROA MÜCADELESİ

Malum kışa girerken varroa mücadelesinin iyi yapılması gerekiyor. bende bu sene her sene olduğu gibi kalıntı bırakmadığı için formik asiti tercih ettim. her sene biraz uygulaması zor oluyordu. bu sene selahattin güney (namı diğer ballıbaba) abimizin sitesinde yayınladığı civan arıcılık aparatlarını görünce işte bu dedim.
Bende civan arıcılıktan sipariş ettiğim aparatlarla asit uygulamasını yaptım. görev icabı arılara bu aralar fazla vakit ayıramıyorum. bu aparatlar sayesinde uygulama hızlandı ve buharlaşma istenilen düzeyde oluyor.

Asitleri bizlere tanıtan ve uygulamalarını üşenmeden kayıt altına alıp bizlerin faydasına sunan

Mehmet Yüksel

  Ali Türk

 Selahattin Güney

 beylerden Allah razı olsun.
İlaçlama sonucu aşağıdaki resimlerde.  




1 yorum:

  1. Abdullah bey, formik asit kullananlar öncelikle hava şartlarına çok dikkat etmeliler. Doz aşımları ve kovan havalandırmaları iyi olmaz ise ana arı kestiren çok oluyor.

    İki gün öncesi İzmirde bulunan bir arkadaşım, formik asit yaptıgını, ve bu işi yaparken polen çekmecelerini kapatmış, sonuç olarak kontrole gittiğimde bu yılın ana arıları kesilip dışarıya atılmış dedi. Hafta sonuna bulabilirse ana arı arıyor, temin ettiği analar kadar koloni kurtarmaya çalışacak kalanları analı kovanlarla birleştirecek. Formik asitin hiç şakası yok, hem sağlığımız için hemde arılar için çok dikkatli olmamaız lazım.
    Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil